Gıda Sektörü

7/15/2017

Merhaba :)

Bugün tekrar gıda sektörüne geri dönüyoruz. Gıda tüm canlılar için olmazsa olmazdır çünkü her canlı beslenmek zorundadır yoksa en kötü ihtimal ölürüz. Bunu herkes biliyor fakat nedense önemsenmiyor. 
Mesela bazı örnekler verelim:
'Aman ne olacak yiyelim bir şey olmaz'
'Son kullanma tarihine bakma sen daha yeriz'
'Aman dışarıda durursa ne olacak sanki'
'Eti çözdürdük ama bir daha dondurursak ne olacak sonuçta buzdolabında' Gibi...
Bakın gıda şakaya gelmez, ambalajın üzerinde ne yazıyorsa onu uygulayalım. Onlar süs olsun diye yazılmadı sonuçta. Şimdi bir şey olmaz diyebilirsiniz fakat zaman diye bir gerçek var. Bazı sonuçlar size şimdi çıkmayabilir fakat yaşlandıkça çıkacaktır. Çoğu kişi gıdadan zehirleniyor fakat bunu bilmiyor ve şöyle diyor: ' Yemek dokandı galiba'. Ama aslında siz gıdadan zehirlenmiş oluyorsunuz. 
Eğer: Baş dönmesi, ateş, halsizlik, mide bulantısı, ishal gibi belirtiler gösteriyorsa emin olabilirsiniz. Bu durumda kesinlikle hastaneye gidin. Gitmek istemiyorsanız kusmaya çalışın. 

Asıl konumuza geri dönersek şuan da gıda sektörü çok farklı olmaya başladı. Farklıdan kastımız her gün yeni bir gıda, takviye ürünleri, yeni yöntemler, gdolar vb. ürünler çıkmaya başladı. Bu yöntemler aslında çok tartışılsa da ihtiyaçtan ortaya çıkıyor. Bunu ise şu video ile göstermek istiyorum. Umarım ki ne dediğimi az olsa anlayacaksınız. İyi seyirler. :) 



İlerleyen zamanlarda gıdanın iç kesimlerine doğru geçeceğim. Sonuçta artık birazda olsa bir bilginiz oldu. Ayrıca zamanla bazı olayları daha iyi kavrayacaksınız ve o zaman daha da dikkatli olacaksınız. :D


Ayrıca yorum yapar ve paylaşırsanız çok sevinirim. :)

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Share